Praktisch

Covid-19

12/10/2021

Maatregelen COVID

 

Het dragen van een mondmasker is nog steeds verplicht in onze praktijk.

Onze wachtzaal is wel terug geopend. U mag zelf de keuze maken of u buiten of in de wachtzaal wenst te wachten.

Wij vragen ook om een grote badhanddoek mee te brengen zodat wij deze op de behandeltafel kunnen leggen.

 

Bedankt!

Een afspraak maken

Behandelingen gebeuren uitsluitend op afspraak. Deze kan telefonisch op het nummer 011/75.72.88 of via deze link

Indien je online een afspraak maakt, dien je enkel een afspraak te maken voor de eerste sessie. Vervolgafspraken worden altijd in de praktijk ingepland.

Omdat wij niet altijd een behandeling kunnen onderbreken kan het zijn dat u op ons antwoordapparaat terecht komt,  laat een boodschap na op het antwoordapparaat, met een duidelijke vermelding van uw naam en telefoonnummer en dan contacteren wij u zo snel mogelijk.

Annulaties moeten uiterlijk 24u op voorhand gebeuren, zodat wij de vrijgekomen behandeling nog aan iemand anders kunnen geven. Zo niet wordt de geplande tijd in rekening gebracht. 

Eerste consultatie

Tijdens een eerste behandeling starten we altijd met administratieve gegevens, daarna volgt een vraaggesprek en een uitgebreid klinisch onderzoek. Van hieruit wordt er een behandelingsplan opgestart welke continu wordt aangepast aan de evolutie. Afhankelijk van de aard van uw klacht kan er een oefenprogramma voor thuis worden meegegeven.

Meebrengen eerste consultatie

  • Identiteitskaart
  • Klevertje van het ziekenfonds
  • Voorschrift van de arts
  • Verslagen en resultaten van onderzoeken die u reeds heeft ondergaan
  • Eigen badhanddoek

Terugbetaling via het Ziekenfonds

Per kalenderjaar heeft iedereen recht op 18 kinesitherapeutische behandelingen.

Meer behandeling voor dezelfde klacht zijn mogelijk, maar aan een verminderde terugbetaling van het ziekenfonds. Hebt u een nieuwe aandoening in hetzelfde kalenderjaar, dan kan u wel opnieuw 18 behandelingen krijgen aan het normale terugbetalingstarief.

Voor een behandeling heeft u altijd een voorschrift nodig van uw behandelende arts. Zonder een kinesitherapievoorschrift kan u ook op behandeling komen, maar aan een verminderde terugbetaling van het ziekenfonds.

In bepaalde gevallen is er een licht verhoogde terugbetaling voor 60 behandeling. Dit geld bv. voor operatieve ingrepen, fracturen, lymfeoedeem, gangrevalidatie na 65+,…

Voor chronische aandoeningen zoals CVA, reumatische aandoeningen, chronisch lymfeoedeem,… zijn er geen beperkingen op het aantal behandelingen. Dit altijd mits goedkeuring van het ziekenfonds.

Tarieven

De officiële tarieven van het RIZIV kan u terugvinden op onderstaande link:

http://www.riziv.be/care/nl/kines/index.htm

Betaling gebeurt met bancontact na 3-5 sessies. Bij de betaling krijgt u getuigschriften mee die u kan opsturen naar uw ziekenfonds voor de terugbetaling.